Het pretloket

Het pretloket is een gezellig ontmoetingsmoment in verschillende buurthuizen waarbij wij 1x per maand zoveel mogelijk cultuur en vrijetijdsaanbod voorstellen. We trachten bezoekers enthousiast te maken en toe te leiden naar cultuur , sport en vrije tijd.

Informatie op maat

Tijdens het pretloket staat er een team van vrijwilligers klaar om te helpen bij het zoeken naar antwoorden. Mensen kunnen individueel of in groep ( met of zonder begeleiding) langskomen met hun vragen over cultuur en vrije tijd. Hulp bij het zoeken naar een leuke voorstelling, info over de A-kaart, inschrijven om mee op uitstap te gaan via het pretloket, hulp bij het plannen van een eigen uitstap, info over vervoersmogelijkheden, … iedereen kan tijdens een pretloket langskomen en tijdens een gezellige babbel zoeken we een antwoord op alle vragen !

Een maandelijks menu

Elke maand bieden we goedkope uitstappen aan. In groep, in duo of alleen, je vindt het allemaal in onze pretgazet ! Als organisatie hoef je dus geen tijd te steken in het zoeken naar aanbod, kortingen, enz. Ons aanbod in de pretgazet wordt maandelijks voorbereid door vrijwilligers, er is kans om in groep af te spreken en samen te vertrekken / terug te komen. Als je op voorhand laat weten (dit is echter niet verplicht) dat je langskomt met een groep mensen vanuit jouw organisatie dan bekijken we samen of ons aanbod kan inspelen op jullie noden/interesses. Ook tijdens de pretloketten kunnen bezoekers steeds suggesties geven die, in de mate van het mogelijke, in het aanbod van een volgend pretloket opgenomen worden.

Gratis of aan grote kortingen

Veel dingen die we uitzoeken zijn gratis. Voor betalende tickets proberen we te zoeken naar grote kortingen. Naast de kortingen die we geven voor geplande uitstappen in de pretgazet informeren/sensibiliseren we de bezoekers ook over de voordelen en het gebruik van de A-kaart en zoeken we samen of er nog andere mogelijkheden zijn om kortingen te bekomen bij het zelfstandig participeren aan cultuur, sport en vrije tijd .

Praktisch

Telkens van 13u tot 16u:

Elke laatste dinsdag van de maand:
Pretloket Pleintje
Sint-Rochusstraat 106
2100 Deurne
Elke laatste donderdag van de maand:
Pretloket Dinamo
Ten Eekhovenlei 337
2100 Deurne
Elke laatste vrijdag van de maand:
Pretloket Centrum De Wijk
Willy Vandersteenplein 1
2060 Antwerpen
 
Meer info  

Nog meer info bij Danny Jacobs: Danny.jacobs@recht-op.be / 0485 03 28 33